5 Eylül 2013 Perşembe

Online Altın Alıp-Satarak Para Kazanın


altın alıp satmak
Altın her zaman en fazla talep gören ve değerini asla yitirmeyen bir madenidir. Günümüzde genellikle yatırım için ay da hediye amaçlı satın alınan altınlar, çoğu insan içinde bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Özellikle son yılarda altının sürekli değişiklik hali birçok kişiyi anlık alım satımlara yöneltmiş ve böylelikle aylık iyi kazançlar edinmesini sağlamışlardır.

Peki, altın alım satımdan nasıl para kazanılır diye merak ediyorsanız, bunun iki ayrı yolu vardır. Artık bir çok banka sizlere online site üzerinden altın alıp altın satmanıza olanak veriyor. Yani siz gün içerisinde belli olan kurları üzerinde alım satım yapabiliyorsunuz. Altın alma işlemeniz sadece isim olarak kalıyor. Yani bankaya gittiğinizde elinize alacağınız bir altın tabi ki yok. Bunun bir nevi para hesabı olarak düşünebilirsiniz. Tek avantajı altın çıktıkça kazanır ve indikçe kaybedersiniz. İstediğiniz zamanda satın alım yapabilirsiniz.
Bu konudaki tek anti kâp ise bankaların çok fazla alım satım arasındaki fiyat farkını oluşturmasıdır. Genellikle yüksek bir bütçeniz yok ise ve altın gerçek anlamda dalgalanıyorsa bu durum size pek bir şey kazandırmayacaktır. Genel vade üzerinden bekleyebilir ve zamana yayabilirsiniz.
Tüm bunların dışında ise özellikle Kapalıçarşı’ya gidebilme imkânına sahip iseniz rahatlıkla gram altın alıp satım yapabilirsiniz. Özellikle işlenmemiş altın ile kar marjınız yükseltir ve daha fazla para kazanmış olursunuz. Elinizde olan paranız kadar bir miktar kesilir ve sizlere teslim edilir.
Özellikle bir kilo altınınız ve daha fazlası var ise altın alıp satmada iyi paralar kazanabilirsiniz. Kazanmanın yanı sıra elbette kaybetmede var. Çıkar diye beklediğiniz altın gittikçe düşüş gösterebilir ve sizin de almış olduğunuz fiyatın çok daha altına düşebilir. Bu gibi riskleri de her zaman değerlendirmek ve ona göre altın almak gerekir.

Örnek olarak bir kilo altınınız var diyelim ve gramı 100 lira. Altın bir lira dahi düşse siz hemen 1 lira zarar eder ya da çıkar ise 1 lira kar edersiniz. Kapalıçarşı’da çok daha fazla altını olan insanları düşündüğünüzde ne kadar kar ettiklerini görebileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder